Mrkvu nastrúhajte najemno a v mise ju zmiešajte s väčšinou orechov, vajcami a s olejom. Primiešajte všetok hnedý cukor a jeden vanilkový. Zamiešajte 4 lyžice kyslej smotany. V druhej mise premiešajte múku s kypriacim práškom, jedlou sódou a korením vrátane pomarančovej kôry. Ak chcete, môžete nakoniec primiešať sušené brusnice alebo zlaté hrozienka.
Tortovú formu vymažte maslom a vysypte strúhankou. Vlejte cesto a dajte piecť na 1 hodinu a 10 minút do rúry rozohriatej na 140°C.
Tvarohovú náplň pripravte zmiešaním tvarohu, zvyšku kyslej smotany, vanilkového cukru a vyšľahanej smotany. Pretože už začína svietiť slniečko, použite podľa potreby želatínu na stuženie krému. Na potretie povrchu a bokov odložte asi tretinu krému, ktorú zafarbite gélovou farbou na žlto. Oba krémy dajte stuhnúť do chladničky.
Korpus nechajte dobre vychladnúť a rozrežte na dve časti. Spodný korpus potrite krémom a horný diel položte reznou plochou hore. Spojenú tortu potrite farebným krémom z bokov i zhora. Ozdobte podľa vlastnej fantázie. Tortu nechajte aspoň pol dňa v chladničke vychladnúť, aby sa chute pekne spojili.
Tipy:
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.