Veľkonočné perníčky

Veľká noc
541 Veľkonočné perníčky

Ingrediencie

  • 420 g hladkej múky Babičkina voľba na krehké pečivo
  • 140 g práškového cukru
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 2 vrchovaté lyžičky perníkového korenia
  • 50 g rozpusteného masla
  • 2 vajcia (ak máte malé, tak 3)
  • 2 vrchovaté lyžice tekutého alebo rozpusteného medu

 

Na polevu:

  • gélové alebo práškové farby
  • 2 bielky
  • 300 g práškového cukru
  • trocha citrónovej šťavy

Použitá múka

Postup

Zo všetkých uvedených ingrediencií vypracujte hladké cesto. Zabaľte ho do potravinovej fólie a odložte aspoň na 30 minút do chladničky (alebo cez noc).

Posypte si dosku hladkou múkou a vyvaľkajte z cesta tenkú placku (perníčky trošku narastú). Vykrajujte perníčky a umiestňujte ich na papier na pečenie s dostatočnými rozstupmi. Potrite ich rozšľahaným vajcom.

Pečte na 160°C asi 5 minút – záleží od hrúbky cesta. Nepečte ich príliš dohneda, inak by mohli byť tvrdé. Sú hotové, keď začnú zlatnúť. Až vychladnú, môžete ich zdobiť.

Zdobenie:

Všetky uvedené ingrediencie šľahajte elektrickým šľahačom asi 10 minút na vysokom výkone. Potom ich rozdeľte do niekoľkých malých pohárov a zafarbite.

Na perníčky nanášajte štetcom, špáradlom alebo zdobiacim vrecúškom.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.