Zo všetkých uvedených ingrediencií vypracujte hladké cesto. Zabaľte ho do potravinovej fólie a odložte aspoň na 30 minút do chladničky (alebo cez noc).
Posypte si dosku hladkou múkou a vyvaľkajte z cesta tenkú placku (perníčky trošku narastú). Vykrajujte perníčky a umiestňujte ich na papier na pečenie s dostatočnými rozstupmi. Potrite ich rozšľahaným vajcom.
Pečte na 160°C asi 5 minút – záleží od hrúbky cesta. Nepečte ich príliš dohneda, inak by mohli byť tvrdé. Sú hotové, keď začnú zlatnúť. Až vychladnú, môžete ich zdobiť.
Všetky uvedené ingrediencie šľahajte elektrickým šľahačom asi 10 minút na vysokom výkone. Potom ich rozdeľte do niekoľkých malých pohárov a zafarbite.
Na perníčky nanášajte štetcom, špáradlom alebo zdobiacim vrecúškom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.