Veľkonočné mrkvové cupcaky

Mrkva Veľká noc

Ingrediencie:

1 mrkva, nastrúhaná (asi 100 g)

100 g hladkej špaldovej múky

50 g trstinového cukru

1 vajce

5 g prášku do pečiva

100 ml repkového oleja

1 lyžička kôry z chemicky neošetreného citróna

Na dokončenie:

250 g mascarpone

200 ml smotany na šľahanie

100 g práškového cukru

1 lyžička mletej vanilky

potravinárska farba oranžová

+ marcipánové mrkvičky

Použitá múka

Postup:

V robote alebo šľahačom pripravte najprv penu z vajíčka a cukru. Dajte si záležať, aby sa pena zosvetlila a zdvojnásobila svoj objem.

Zapnite si rúru na 170 °C. V mise bokom si zatiaľ premiešajte múku a prášok do pečiva. Do peny z vajca opatrne pridávajte najprv olej, a až sa zapracuje, vmiešajte postupne všetky zostávajúce ingrediencie vrátane najemno nastrúhanej mrkvy. V tejto fáze si môžete pomôcť napríklad len stierkou a zapracovať celé cesto ručne.

Hladké cesto dávkujte do formičiek na muffiny lyžicou alebo naberačkou na ryžu či zmrzlinu. Ideálne by malo cesto vo formičkách dosahovať 2/3 výšky, aby počas pečenia „neušlo“. Dajte do rúry a pečte 20 minút.

Po upečení nechajte celkom vychladnúť. Pripravte si krém na zdobenie. Vyšľahajte smotanu na šľahanie s cukrom a postupne pridávajte mascarpone. Až dohladka vyšľahaný krém dofarbujte práškovou alebo tekutou potravinárskou farbou do sýtooranžovej. Zdobte vrecúškom so širokou hviezdicovou špičkou a dokončite mrkvičkami.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.