1 mrkva, nastrúhaná (asi 100 g)
100 g hladkej špaldovej múky
50 g trstinového cukru
1 vajce
5 g prášku do pečiva
100 ml repkového oleja
1 lyžička kôry z chemicky neošetreného citróna
Na dokončenie:
250 g mascarpone
200 ml smotany na šľahanie
100 g práškového cukru
1 lyžička mletej vanilky
potravinárska farba oranžová
+ marcipánové mrkvičky
V robote alebo šľahačom pripravte najprv penu z vajíčka a cukru. Dajte si záležať, aby sa pena zosvetlila a zdvojnásobila svoj objem.
Zapnite si rúru na 170 °C. V mise bokom si zatiaľ premiešajte múku a prášok do pečiva. Do peny z vajca opatrne pridávajte najprv olej, a až sa zapracuje, vmiešajte postupne všetky zostávajúce ingrediencie vrátane najemno nastrúhanej mrkvy. V tejto fáze si môžete pomôcť napríklad len stierkou a zapracovať celé cesto ručne.
Hladké cesto dávkujte do formičiek na muffiny lyžicou alebo naberačkou na ryžu či zmrzlinu. Ideálne by malo cesto vo formičkách dosahovať 2/3 výšky, aby počas pečenia „neušlo“. Dajte do rúry a pečte 20 minút.
Po upečení nechajte celkom vychladnúť. Pripravte si krém na zdobenie. Vyšľahajte smotanu na šľahanie s cukrom a postupne pridávajte mascarpone. Až dohladka vyšľahaný krém dofarbujte práškovou alebo tekutou potravinárskou farbou do sýtooranžovej. Zdobte vrecúškom so širokou hviezdicovou špičkou a dokončite mrkvičkami.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.