Do misy nalejeme vodu a pridáme ostatné suroviny. Premiešame vareškou alebo pomocou robota a dohladka vypracované cesto necháme v mise zrieť 30 minút.
Po vyzrení rozdelíme cesto na diely podľa veľkosti foriem. Cesto bude lepivé. Diely sformujeme rukami na vále pomúčenom žitnou múkou do tvaru valčeka. Forma má byť zhruba z polovice plná.
Cesto necháme vo formách kysnúť asi 30 minút. Potom chleby vo formách vložíme do zaparenej rúry vyhriatej na 250 stupňov (domácu rúru zaparíme tak, že na steny rozpálenej trúby nastriekame vodu).
Po troch minútach rúru vyvetráme, aby unikla prebytočná para, znížime teplotu na 180°C a pečieme 35-40 min podľa veľkosti formy, aby korka získala tmavohnedú farbu.
Po vybraní z rúry chlebíky opatrne vyklopíme z foriem a necháme vychladnúť.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.