Urobiť výbornú domácu tortu chce cvik, ale s našimi základnými tipmi a trikmi prípravu korpusu hravo zvládnete.
Nie všetky online recepty sú vyskúšané. Vyberte si preto recept z dôveryhodného zdroja, na ktorý sa môžete spoľahnúť. Naše recepty sú overené rokmi domáceho pečenia priamo od nás alebo blogeriek, s ktorými spolupracujeme.
Najlepšie je použiť formu uvedenú v recepte. Ak takú nemáte, odporúčame naliať cesto do ¾ formy, aby nepretieklo. Množstvu cesta prispôsobte aj čas pečenia.
Ak vložíte tortu do nepredhriatej rúry, ovplyvní to spôsob, akým sa cesto pečie. Pri nízkej teplote zostane torta nízka a „nevybehne“.
Pre začínajúce pekárky odporúčame držať sa inštrukcií v recepte. Pre dosiahnutie dobrého výsledku sú potrebné kvalitné a dobre odmerané suroviny. Múku Babičkina voľba vyrábame zo starostlivo vybraného obilia, na jej kvalitu sa tak môžete vždy spoľahnúť.
Vymiešajte cesto dohladka, kým zmes nezačne slabnúť. Vzduch zabezpečuje, aby mala vaša torta svetlejšiu farbu a väčší objem.
Len čo je cesto hotové, dajte ho ihneď piecť. Pokiaľ ho necháte príliš dlho stáť, riskujete, že už v rúre nevybehne a stratí objem.
Najlepšie miesto pre vašu tortu je priamo uprostred rúry (väčšinou). Hneď ako sa pečie, neotvárajte dvere rúry, aby sa torta neprepadla a získala tú správnu konzistenciu a štruktúru.
Ak máte správnu formu a kvalitnú rúru, dodržujte čas pečenia uvedený v recepte. Ak je torta hotová, skontrolujte pomocou špajdle. Pokiaľ ju vytiahnete čistú bez prichyteného cesta, je torta hotová.
Nechajte tortu pár minút vychladnúť na mriežke alebo inde.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.