Urobiť výbornú domácu tortu chce cvik, ale s našimi základnými tipmi a trikmi prípravu korpusu hravo zvládnete.

#1 Vyberte si dobrý recept

Nie všetky online recepty sú vyskúšané. Vyberte si preto recept z dôveryhodného zdroja, na ktorý sa môžete spoľahnúť. Naše recepty sú overené rokmi domáceho pečenia priamo od nás alebo blogeriek, s ktorými spolupracujeme.

#2 Zvoľte si vhodnú formu na pečenie

Najlepšie je použiť formu uvedenú v recepte. Ak takú nemáte, odporúčame naliať cesto do ¾ formy, aby nepretieklo. Množstvu cesta prispôsobte aj čas pečenia.

#3 Predhrejte si rúru

Ak vložíte tortu do nepredhriatej rúry, ovplyvní to spôsob, akým sa cesto pečie. Pri nízkej teplote zostane torta nízka a „nevybehne“.

#4 Pridávajte ingrediencie podľa inštrukcií

Pre začínajúce pekárky odporúčame držať sa inštrukcií v recepte. Pre dosiahnutie dobrého výsledku sú potrebné kvalitné a dobre odmerané suroviny. Múku Babičkina voľba vyrábame zo starostlivo vybraného obilia, na jej kvalitu sa tak môžete vždy spoľahnúť.

#5 Vmiešajte do cesta dostatok vzduchu

Vymiešajte cesto dohladka, kým zmes nezačne slabnúť. Vzduch zabezpečuje, aby mala vaša torta svetlejšiu farbu a väčší objem.

#6 Cesto dajte ihneď piecť

Len čo je cesto hotové, dajte ho ihneď piecť. Pokiaľ ho necháte príliš dlho stáť, riskujete, že už v rúre nevybehne a stratí objem.

#7 Nechajte dvierka rúry zavreté

Najlepšie miesto pre vašu tortu je priamo uprostred rúry (väčšinou). Hneď ako sa pečie, neotvárajte dvere rúry, aby sa torta neprepadla a získala tú správnu konzistenciu a štruktúru.

#8 Pečte podľa receptu

Ak máte správnu formu a kvalitnú rúru, dodržujte čas pečenia uvedený v recepte. Ak je torta hotová, skontrolujte pomocou špajdle. Pokiaľ ju vytiahnete čistú bez prichyteného cesta, je torta hotová.

#9 Chladenie

Nechajte tortu pár minút vychladnúť na mriežke alebo inde.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku