Banánový baranček

Banán
465 Banánový baranček

Ingrediencie

  • 1 hrnček krupicového cukru
  • 2 hrnčeky múky Babičkina voľba tortová
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 1/2 hrnčeka rozpusteného masla
  • kôra z jedného citróna
  • 1 starší banán
  • 4 lyžice kokosu + hrsť navyše
  • 3 vajcia
  • 1 hrnček mlieka
  • vanilka z jednej tobolky
  • masť na vymastenie formy + hrubá múka

Použitá múka

Postup

Múku zmiešajte s práškom do pečiva, kokosom a cukrom. Pridajte maslo, roztlačený banán, obsah vanilkovej tobolky, mlieko a vajcia. Zmiešajte na hladké cesto a vlejte ho do dobre vymastenej a vysypanej (na dno nasypte ešte hrsť kokosu) kameninovej obojstrannej formy. Plňte „tvárovú“ stranu formy, a to až 4 mm pod okraj. Priklopte druhou časťou formy.

Z vonkajšej časti ušká a ňufák obaľte alobalom. Vďaka tomu sa vám tieto malé časti nepripália a baranček sa bude dať dobre vyklopiť.

Pečte na 180°C asi 50 min. Či je baranček hotový, si môžete overiť pomocou špajdle. Po upečení zabaľte celú formu do vlhkej utierky a nechajte odstáť do úplného vychladnutia.
Opatrne barančeka vyklopte, postavte na servírovací tanier, poprášte práškovým cukrom a namiesto očí zapichnite klinčeky alebo mandle. Na krk uviažte mašľu.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.