Múku zmiešajte s práškom do pečiva, kokosom a cukrom. Pridajte maslo, roztlačený banán, obsah vanilkovej tobolky, mlieko a vajcia. Zmiešajte na hladké cesto a vlejte ho do dobre vymastenej a vysypanej (na dno nasypte ešte hrsť kokosu) kameninovej obojstrannej formy. Plňte „tvárovú“ stranu formy, a to až 4 mm pod okraj. Priklopte druhou časťou formy.
Z vonkajšej časti ušká a ňufák obaľte alobalom. Vďaka tomu sa vám tieto malé časti nepripália a baranček sa bude dať dobre vyklopiť.
Pečte na 180°C asi 50 min. Či je baranček hotový, si môžete overiť pomocou špajdle. Po upečení zabaľte celú formu do vlhkej utierky a nechajte odstáť do úplného vychladnutia.
Opatrne barančeka vyklopte, postavte na servírovací tanier, poprášte práškovým cukrom a namiesto očí zapichnite klinčeky alebo mandle. Na krk uviažte mašľu.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.