90 g kyslej smotany
150 g špaldovej hladkej múky
1 PL sušeného droždia
125 ml plnotučného mlieka
1 celé vajce, žĺtok a bielok zvlášť
štipka soli
Na dokončenie:
plátky údeného lososa
kyslá smotana
čierna soľ
kôpor
Múku a sušené pekárske droždie premiešajte v mise. Mlieko a kyslú smotanu prehrejte v malej rajnici na prst, aby bolo vlažné a dobre v nich vzišlo droždie.
K mliečnej zmesi pridajte žĺtok a zašľahajte. Teraz postupne pridávajte sypkú zmes a vždy premiešajte tak, aby v ceste neboli hrudky. Priklopte utierkou alebo pokrievkou a nechajte v teple 30 minút kysnúť.
Až úplne nakoniec vyšľahajte bielok so štipkou soli dotuha a opatrne ho vmiešajte do cesta. Bliny smažte na panvici vymastenej trochou oleja. Cesto nanášajte lyžicou, bliny nie sú také veľké ako naše lievance. Pečte asi dve minúty a potom otočte a nechajte pomaly dôjsť.
Vychladnuté bliny zdobte osolenou kyslou smotanou, údeným lososom a vetvičkou kôpru.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.