Celozrnné cupcakes

206 Celozrnné cupcakes

INGREDIENCE na 12 ks:

  • 110 g krupicového cukru
  • 100 g zmäknutého masla
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 2 veľké vajcia
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 150 g celozrnnej pšeničnej nebo špaldovej múky
  • 50 g mletých mandlí
  • malinová marmeláda

Na krém:

  • 300 g zmäknutého masla, 300 g krémového syra, 75 g práškového cukru, 1 lyžička vanilkového extraktu

Na zdobenie:

  • marcipán, hrozno

Postup:

Formu na muffiny vyložte papierovými košíčkami a predhrejte rúru na 180 °C.

Ako prvé si pripravte cesto. Elektrickým šľahačom vyšľahajte zmäknuté maslo s krupicovým a vanilkovým cukrom do peny. Potom zašľahajte aj vajcia a smotanu.

V druhej nádobe zmiešajte múku a mleté mandle s kypriacim práškom a soľou.

Múčnu zmes po lyžiciach pridávajte do tekutej časti a stále šľahajte elektrickým šľahačom.

Keď budete mať hotové hladké cesto, lyžicami ním naplňte košíčky asi do 2/3 a potom vložte formu do rúry. Pečte asi 20 minút alebo dozlatista.

Upečené cupcakes nechajte úplne vychladnúť a zatiaľ si pripravte krém.

Vyšľahajte maslo s cukrom a vanilkovým extraktom do peny, potom stierkou pomaly zapracujte krémový syr. Krém nechajte asi 30 minút chladiť.

Zo stredu každého korpusu vyrežte malú časť a vzniknutý otvor naplňte marmeládou. Potom každú tortičku ozdobte krémom pomocou zdobiaceho vrecúška, rozkrojeným hroznom a marcipánom. Ten však pridajte až tesne pred podávaním.

 

TIP: Krém môžete zľahka zafarbiť napríklad práškom z červenej repy alebo štipkou kurkumy. Pridajte do zdobiaceho vrecúška viac farieb krému a vytvorte tak ešte originálnejšie zdobenie.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku