1 hrnček bio hladkej múky
200 g bio predvarenej cvikly (asi 2 kúsky po olúpaní)
2 domáce alebo bio vajcia
250 ml bio alebo farmárskeho mlieka
Ak máte výkonný mixér, je práca veľmi jednoduchá. Predvarenú alebo doma uvarenú a vychladenú cviklu pokrájajte na menšie kúsky a rozmixujte s vajcami a časťou mlieka na hladké pyré.
Potom postupne pridávajte múku a zvyšné mlieko a pripravte si konzistenciou klasické palacinkové, ale krásne ružovočervené cesto. Nebojte sa doladiť cesto trochou mlieka alebo múky tak, aby bolo ideálne. Každá cvikla má iný obsah vody, a tak sa výsledok môže trochu líšiť.
Cesto nechajte 10 minút odstáť, nebude sa potom na panvici trhať. Zdobte na sladko aj na slano, akokoľvek máte chuť, a nechajte sa inšpirovať aj sezónou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.