Cviklové palacinky

BIO Leto
175 Cviklové palacinky

Ingrediencie

1 hrnček bio hladkej múky

200 g bio predvarenej cvikly (asi 2 kúsky po olúpaní)

2 domáce alebo bio vajcia

250 ml bio alebo farmárskeho mlieka

Použitá múka

Postup

Ak máte výkonný mixér, je práca veľmi jednoduchá. Predvarenú alebo doma uvarenú a vychladenú cviklu pokrájajte na menšie kúsky a rozmixujte s vajcami a časťou mlieka na hladké pyré.

Potom postupne pridávajte múku a zvyšné mlieko a pripravte si konzistenciou klasické palacinkové, ale krásne ružovočervené cesto. Nebojte sa doladiť cesto trochou mlieka alebo múky tak, aby bolo ideálne. Každá cvikla má iný obsah vody, a tak sa výsledok môže trochu líšiť.

Cesto nechajte 10 minút odstáť, nebude sa potom na panvici trhať. Zdobte na sladko aj na slano, akokoľvek máte chuť, a nechajte sa inšpirovať aj sezónou.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.