Hrnčeková mrkvová bábovka

Bábovka Mrkva
81 Hrnčeková mrkvová bábovka

Ingrediencie

3 vajcia

1 hrnček cukru

2 hrnčeky polohrubej múky

1/2 hrnčeka oleja

1/2 hrnčeka mlieka

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

4 hrnčeky nastrúhanej mrkvy

Použitá múka

Postup

Oddeľte žĺtky a bielky. V čistej nádobe vyšľahajte bielky dotuha a dajte ich bokom. Medzitým žĺtky vyšľahajte s cukrom, postupne pridávajte olej, múku, mlieko, vanilkový cukor a prášok do pečiva.

Nakoniec zapracujte nastrúhanú mrkvu a potom stierkou votrite vyšľahané bielky. Stiahnite do vymazanej formy a pečte 50 minút na 160 – 170 °C. Potom špajľou kontrolujte prepečenosť.

Nechajte bábovku celkom vychladnúť a potom ju vyklopte.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.