3 vajcia
1 hrnček cukru
2 hrnčeky polohrubej múky
1/2 hrnčeka oleja
1/2 hrnčeka mlieka
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
4 hrnčeky nastrúhanej mrkvy
Oddeľte žĺtky a bielky. V čistej nádobe vyšľahajte bielky dotuha a dajte ich bokom. Medzitým žĺtky vyšľahajte s cukrom, postupne pridávajte olej, múku, mlieko, vanilkový cukor a prášok do pečiva.
Nakoniec zapracujte nastrúhanú mrkvu a potom stierkou votrite vyšľahané bielky. Stiahnite do vymazanej formy a pečte 50 minút na 160 – 170 °C. Potom špajľou kontrolujte prepečenosť.
Nechajte bábovku celkom vychladnúť a potom ju vyklopte.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.