Šľahačková bábovka

Bábovka
171 Šľahačková bábovka

Ingrediencie

3 vajcia

100 g cukru

250 g univerzálnej múky Babičkina voľba

1 vrecúško prášku do pečiva

1 téglik smotany na šľahanie (215 ml)

štipka soli

1 PL čerstvo strúhanej citrónovej kôry

 

maslo a hrubá múka alebo krupička na vymazanie/vysypanie formy

 

Použitá múka

Vyskúšajte tento rýchly a jednoduchý recept na úžasne jemnú, vláčnu a nadýchanú šľahačkovú bábovku.

Postup

Príprava cesta je jednoduchá a rýchla, preto začnite predhriatím rúry. Nastavte ju na 180 stupňov C. Do misy vyklepnite vajcia, vsypte cukor a vyšľahajte do bielej peny. Tá musí byť naozaj nadýchaná, preto šľahanie môže trvať aj desať minút.

Premiešajte si bokom múku, prášok do pečiva, citrónovú kôru a soľ. Zmes postupne prisypávajte do vyšľahanej peny. Nakoniec zapracujte rovnakým spôsobom aj smotanu na šľahanie.

Formu na bábovku riadne vymažte maslom a vysypte krupičkou. Pečte vo vyhriatej rúre asi 35 – 40 minút, kontrolujte špajľou. Po upečení bábovku preklopte vo forme na tanier a prikryte vlhkou utierkou. Nechajte takto 10 minút a potom sa bude dať forma krásne zložiť a bábovka sa vyklopí bezo zvyšku.

Bábovku môžete ozdobiť polevou alebo posypať práškovým cukrom.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.