3 vajcia
100 g cukru
250 g univerzálnej múky Babičkina voľba
1 vrecúško prášku do pečiva
1 téglik smotany na šľahanie (215 ml)
štipka soli
1 PL čerstvo strúhanej citrónovej kôry
maslo a hrubá múka alebo krupička na vymazanie/vysypanie formy
Vyskúšajte tento rýchly a jednoduchý recept na úžasne jemnú, vláčnu a nadýchanú šľahačkovú bábovku.
Príprava cesta je jednoduchá a rýchla, preto začnite predhriatím rúry. Nastavte ju na 180 stupňov C. Do misy vyklepnite vajcia, vsypte cukor a vyšľahajte do bielej peny. Tá musí byť naozaj nadýchaná, preto šľahanie môže trvať aj desať minút.
Premiešajte si bokom múku, prášok do pečiva, citrónovú kôru a soľ. Zmes postupne prisypávajte do vyšľahanej peny. Nakoniec zapracujte rovnakým spôsobom aj smotanu na šľahanie.
Formu na bábovku riadne vymažte maslom a vysypte krupičkou. Pečte vo vyhriatej rúre asi 35 – 40 minút, kontrolujte špajľou. Po upečení bábovku preklopte vo forme na tanier a prikryte vlhkou utierkou. Nechajte takto 10 minút a potom sa bude dať forma krásne zložiť a bábovka sa vyklopí bezo zvyšku.
Bábovku môžete ozdobiť polevou alebo posypať práškovým cukrom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.