Špaldová bábovka je perfektná na raňajky, desiatu či ako sladké potešenie po náročnom dni. Príprava je rýchla a jednoduchá, takže sa nemusíte obávať, ani keď ste v pečení začiatočník.
Vajcia vyšľaháme s oboma cukrami. Potom zľahka vmiešame jogurt a olej, prisypeme múku s práškom do pečiva a vyšľaháme hladké cesto.
2/3 cesta nalejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Zvyšok cesta zmiešame s lyžicou kakaa a nalejeme do svetlej časti.
Pečieme v predhriatej forme na 170°C asi tak 30 minút (prepečenie kontrolujeme špajlou).
TIP: do cesta môžeme pridať hrozienka.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.