Mlieko ohrejte na izbovú teplotu a rozdrobte doň droždie. Vmiešajte vrchovatú lyžicu cukru a vrchovatú lyžicu múky. Misu s mliekom zakryte utierkou a nechajte na teplom mieste odstáť 20 minút.
Keď je kvások hotový, pridajte k nemu všetky zvyšné suroviny na cesto a vypracujte pružnú hmotu. Misu s cestom zakryte potravinovou fóliou a nechajte kysnúť na teplom mieste do dvojnásobného objemu.
Vykysnuté cesto vyklopte na pomúčenú dosku a rukami prepracujte. Odkrajujte z cesta kúsky a z každého vyvaľkajte valček, z ktorého vytvoríte slimáky, zmotané vrkôčiky a ďalšie tvary pripomínajúce povraz.
Upletené judášky nechajte ešte 15 minút kysnúť na plechu vyloženom papierom na pečenie a potom ich pečte v rúre predhriatej na 170°C. Judášky sú hotové, keď sú na povrchu zlatisté. Pečenie trvá približne 15 minút.
Kým sa judášky upečú, pripravte si zmes na potieranie. Zmiešajte rozpustené maslo, rum a med. Horúce judášky ihneď po vybratí z rúry štedro potrite medovou zmesou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.