Krehké koláčiky s mozzarellou a paradajkami

Leto Syr
66 Krehké koláčiky s mozzarellou a paradajkami

Ingrediencie:

250 g hladkej múky Babičkina voľba na krehké pečivo

1 vajce

125 g zmäknutého masla

1 lyžica studeného mlieka

štipka soli

Náplň:

1 lyžica olivového oleja

1 menšia cibuľa

150 g paradajok

30 g parmezánu

100 g crème fraîche

100 g mozzarelly

 Na dokončenie:

1 vyšľahané vajce

hrubozrnná soľ, mak, sezam

Postup:

Pokrájajte studené maslo rovno z chladničky, posypte múkou a citrónovou kôrou. Pridajte vajce, mlieko a citrónovú šťavu. Cesto spracujte rýchlo rukami alebo robotom. Nechajte aspoň hodinu chladiť v chladničke.

Na kocky pokrájanú cibuľu so štipkou soli opečte na oleji do zmäknutia. Nechajte celkom vychladnúť. Rozohrejte rúru na 200 °C. Cesto vyberte z chladničky, rozvaľkajte asi na 0,5 cm a rozdeľte na 5 menších koláčikov.

Medzitým si pripravte náplň. Crème fraîche zmiešajte s cibuľkou, osoľte, pridajte parmezán a polovicu pokrájanej mozzarelly. Zmes rozdeľte do stredov koláčikov a na ne poukladajte na kolieska nakrájané paradajky. Navrch dajte zvyšok mozzarelly a pokvapkajte olejom. Okraje potrite vajíčkom a ozdobte makom a sezamom so soľou. Pečte zhruba 30 minút.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku