Do hrnčeka dajte droždie a lyžičku cukru. Droždie trite lyžicou tak dlho, až sa rozpustí. Pridajte 5 lyžíc teplého mlieka, 2 lyžičky múky, premiešajte a prikryté utierkou nechajte 10 minút kysnúť na teplom mieste.
Do misky nasypte múku, pridajte štipku soli, škoricu, zvyšok cukru, vajíčko, mlieko a kvások.
Vymiešajte hladké cesto, misu zakryte utierkou a nechajte kysnúť ešte 25 minút.
Na panvici na prípravu lievancov rozpustite trošku masla a postupne usmažte všetky lievance.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.