Mriežkový jablčný koláč

Jablká Leto Škorica
166 Mriežkový jablčný koláč

Ingrediencie

2 žĺtky

200 g pšeničnej celozrnnej múky

250 g hladkej pšeničnej múky (môžete použiť aj 450 g hladkej špaldovej múky, univerzálnej múky, hladkej pšeničnej múky, hladkej bio múky alebo kombináciu hladkej špaldovej a celozrnnej špaldovej múky)

100 g krupicového cukru

200 g zmäknutého masla

1 lyžička kypriaceho prášku

štipka soli

Na náplň:

4 jablká, olúpané a nahrubo nastrúhané

1 citrón, vytlačená šťava z neho

50 g krupicového cukru

1 lyžica škorice

 

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

Začnite prípravou cesta. Na dosku alebo do robota nastrúhajte maslo, pridajte múku a žĺtky s cukrom a kypriaci prášok. Premiešajte všetky suroviny a spracujte na hladké cesto. Uložte ho na pol hodiny do chladničky prikryté fóliou.

Jablká očistite, olúpte a nahrubo nastrúhajte. V miske premiešajte s cukrom a škoricou.

Pred vaľkaním cesta nechajte rozohriať rúru na 180 °C. Cesto rozdeľte na polovice, prvú časť vyvaľkajte a vyložte ním obdĺžnikovú koláčovú formu, presahujúce okraje odrežte. Na cesto naneste jablčnú zmes. Zvyškom cesta koláč prikryte. Záleží na vás, či utvoríte prúžky, alebo celý plát a napríklad vykrajovačkou ho doplníte o lístočky.

Potrite rozšľahaným vajcom s cukrom. Pečte asi 40 minút.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.