Pokial je poleva príliš tuhá, zriedime ju podľa potreby citrónovou šťavou.
Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto. Prekryjeme fóliou a necháme cez noc uležať v chladničke.
Potom cesto rozvaľkáme na slabo pomúčenej doske na placku vysokú 3 až 4 milimetre. Vykrojíme požadované tvary a prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečieme v rúre rozohriatej na 180°C cca 8 minút. Perníky ihneď po upečení potierame rozšľahaným vajcom, aby boli lesklé. Na rovnej podložke ich necháme odpočinúť. Potom ich zdobíme polevou z bielkov.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.