Perníčky

Vianoce
206 Perníčky

Ingrediencie

  • 500 g pšeničnej hladkej múky na kysnuté cesto
  • 180 g múčkového cukru
  • 2 celé vajcia
  • 160 g tekutého medu (cca 6 lyžíc)
  • 50 g zmäknutého masla
  • 1 lyžicu tuzemského rumu
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • 1 vrchovatá lyžica kakaa

 

Na polevu:

  • 1 bielok
  • 130 g cukru

Pokial je poleva príliš tuhá, zriedime ju podľa potreby citrónovou šťavou.

 

Na dokončenie: 

  • 1 rozšľahané vajce na potretie

Postup

Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto. Prekryjeme fóliou a necháme cez noc uležať v chladničke.

Potom cesto rozvaľkáme na slabo pomúčenej doske na placku vysokú 3 až 4 milimetre. Vykrojíme požadované tvary a prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie.

Pečieme v rúre rozohriatej na 180°C cca 8 minút. Perníky ihneď po upečení potierame rozšľahaným vajcom, aby boli lesklé. Na rovnej podložke ich necháme odpočinúť. Potom ich zdobíme polevou z bielkov.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku