Rustikálne bagety so syrom

Syr
452 Rustikálne bagety so syrom

Ingrediencie

  • 250 g celozrnnej špaldovej múky Babičkina vol’ba
  • 250 g hladkej múky na kysnuté cesto Babičkina vol’ba
  • 100 g strúhaného tvrdého syru
  • 375 g studenej vody
  • 25 g krémového balsamica
  • 12 g čerstvého droždia
  • 10 g soli
  • 1 lyžice olivového oleja
  • hrubá múka na podsypanie

Použitá múka

Postup

Vodu nalejte do misy robotu, prisypte múku a pridajte balsamico. Miešajte 3 min na pomalú rýchlosť. Pridajte rozdrobené droždie a miešajte na najvyššej rýchlosti ďalších 7 min. Na záver prisypte syr, soľ a vlejte olivový olej. Na vysokú rýchlosť miešajte ešte 3 min. Hotové cesto nechajte 3 hod kysnúť na teplom mieste, prikryté potravinovou fóliou.

Vykysnuté cesto rozdeľte na 3 časti a na pomúčenej ploche vytvarujte 3 bagety tak, že pruhy cesta pretočíte do špirály. Než vložíte bagety do rúry, postriekajte steny rúry vodou, aby vo vnútri vznikla pára. Pečte na plechu vyloženom papierom na pečenie 2 min v rúre predhriatej na 250 °C, potom znížte teplotu na 200 °C a pokračujte v pečení dozlata, asi 20 min.

 

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.