Vodu nalejte do misy robotu, prisypte múku a pridajte balsamico. Miešajte 3 min na pomalú rýchlosť. Pridajte rozdrobené droždie a miešajte na najvyššej rýchlosti ďalších 7 min. Na záver prisypte syr, soľ a vlejte olivový olej. Na vysokú rýchlosť miešajte ešte 3 min. Hotové cesto nechajte 3 hod kysnúť na teplom mieste, prikryté potravinovou fóliou.
Vykysnuté cesto rozdeľte na 3 časti a na pomúčenej ploche vytvarujte 3 bagety tak, že pruhy cesta pretočíte do špirály. Než vložíte bagety do rúry, postriekajte steny rúry vodou, aby vo vnútri vznikla pára. Pečte na plechu vyloženom papierom na pečenie 2 min v rúre predhriatej na 250 °C, potom znížte teplotu na 200 °C a pokračujte v pečení dozlata, asi 20 min.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.