Cviklu zabaľte do alobalu a dajte piecť pri 180°C na 90 minút. Cviklu si môžete upiecť napríklad hneď ráno, aby vám vychladla.
Čokoládu dajte rozpúšťať na vodnej pare. Cviklu medzitým nastrúhajte – jednu polovicu nahrubo a druhú polovicu najemno.
V mise zmiešajte obe múky s kakaom, práškom do pečiva, sódou a soľou. Vyšľahajte cukor s vajcami, pridajte k nemu olej, rum, múčnu zmes, cviklu a nakoniec čokoládu. Krátko opatrne premiešajte.
Cesto nalejte do maslom vymazanej formy a pečte asi 35 minút pri 180°C. Kontrolujte špajľou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.