Špaldová torta z cvikly

Repa
246 Špaldová torta z cvikly

Ingrediencie

Na cesto:

  • 130 g hladkej špaldovej múky Babičkina voľba
  • 100 g polohrubej múky Babičkina voľba
  • 220–260 g pečenej alebo varenej cvikly (jedna stredná)
  • 200 g trstinového cukru
  • 200 ml oleja
  • 100 g vysokopercentnej čokolády
  • 60 g holandského kakaa
  • 3 vajcia
  • 1 lyžica rumu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka jedlej sódy
  • štipka soli

 

Na polevu:

  • 100 g vysokopercentnej čokolády
  • 150 g kyslej smotany (15%)
  • 5 lyžíc múčkového cukru
  • 2 lyžice rumu

Postup

Cviklu zabaľte do alobalu a dajte piecť pri 180°C na 90 minút. Cviklu si môžete upiecť napríklad hneď ráno, aby vám vychladla.

Čokoládu dajte rozpúšťať na vodnej pare. Cviklu medzitým nastrúhajte – jednu polovicu nahrubo a druhú polovicu najemno.

V mise zmiešajte obe múky s kakaom, práškom do pečiva, sódou a soľou. Vyšľahajte cukor s vajcami, pridajte k nemu olej, rum, múčnu zmes, cviklu a nakoniec čokoládu. Krátko opatrne premiešajte.

Cesto nalejte do maslom vymazanej formy a pečte asi 35 minút pri 180°C. Kontrolujte špajľou.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku