na 20 lievancov
150 g polotučného tvarohu
250 ml plnotučného mlieka
2 celé vajcia
200 g hladkej múky na kysnuté cestá
½ vrecúška – asi 6 – 8 g prášku do pečiva
1 lyžička rozpusteného masla
štipka soli
na ozdobu
drobné ovocie, banán, kivi
kyslá smotana alebo jogurt
čokoláda
Postup
V hlbokej mise zmiešajte všetky tekuté zložky – tvaroh, mlieko, vajcia, vyšľahajte do hladkého krému a začnite po lyžiciach pridávať múku premiešanú s vínnym kameňom. Cesto môžete zjemniť maslom a v prípade slanej verzie cesto aj osoľte lyžičkou soli.
Cesto nechajte 10 – 15 minút odpočívať na linke, aby sa všetky zložky prepojili a cesto mierne začalo pripomínať kysnutie.
Pomocou dávkovača cesta môžete tvoriť zábavné kreatívne raňajky. Inšpirujte sa!
Smažte na panvici s nepriľnavým povrchom, najlepšie bez mastenia. Zdobte podľa vlastnej chuti.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.