Tvarohové lievance

Banán Čučoriedky Jahody
80 Tvarohové lievance

Ingrediencie

na 20 lievancov

150 g polotučného tvarohu

250 ml plnotučného mlieka

2 celé vajcia

200 g hladkej múky na kysnuté cestá

½ vrecúška – asi 6 – 8 g prášku do pečiva

1 lyžička rozpusteného masla

štipka soli

na ozdobu

drobné ovocie, banán, kivi

kyslá smotana alebo jogurt

čokoláda

Postup

V hlbokej mise zmiešajte všetky tekuté zložky – tvaroh, mlieko, vajcia, vyšľahajte do hladkého krému a začnite po lyžiciach pridávať múku premiešanú s vínnym kameňom. Cesto môžete zjemniť maslom a v prípade slanej verzie cesto aj osoľte lyžičkou soli.

Cesto nechajte 10 – 15 minút odpočívať na linke, aby sa všetky zložky prepojili a cesto mierne začalo pripomínať kysnutie.

Pomocou dávkovača cesta môžete tvoriť zábavné kreatívne raňajky. Inšpirujte sa!

Smažte na panvici s nepriľnavým povrchom, najlepšie bez mastenia. Zdobte podľa vlastnej chuti.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku