Ingrediencie
(na 1 plech krekrov – asi 4 porcie k nátierke)
Na cesto:
Premiešajte v mise všetky suché suroviny vrátane soli. Pridajte vodu a olej a spracujte na cesto. Najlepšie to ide stierkou a rukami. Cesto vyklopte na silikónovú podložku alebo pomúčenú dosku a prepracujte tak, aby sa príliš nelepilo.
Pripravte si plech a dva papiere na pečenie. Zohrejte rúru na 180 stupňov C.
Cesto vyvaľkajte medzi dvoma papiermi na tenkú, len 2 – 3 mm vysokú placku. Tú kolieskom alebo vhodným nožom pokrájajte na rovnaké tvary – približne obdĺžniky.
Presuňte aj s papierom na pečenie na plech. Oddeľte jednotlivé krekry na plechu opatrne tak, aby medzi sebou mali malé medzery. Pečte 12 – 15 minút.
Krekry sa hodia k letným grilovačkám, nátierkam alebo ako zdravší variant večerného zobkania.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.