Na ozdobenie:
Chrumkavá a voňavá talianska focaccia s olivovým olejom a čerstvými surovinami. Jednoduchá na prípravu a ohromne lahodná. Inšpirujte sa a vytvorte si vlastnú verziu tohto tradičného talianskeho chleba.
V mise zmiešajte múku, soľ, vodu, droždie a olivový olej. Hnetačom spracujte cesto. Takto spracovávajte asi 8 – 10 minút, aby sa droždie plne zapracovalo a cesto bolo hladké a nelepivé. Posypte zľahka múkou a nechajte kysnúť pod utierkou na teplom mieste 45 – 60 minút.
Potom vyklopte cesto na plech a pokvapkajte trošku olivovým olejom. Teraz prstami rozprestrite cesto rovnomerne po celom plechu. Začnite rozohrievať rúru na 210 °C. Teraz je čas vytvoriť rozkvitnutú záhradu na vašu focacciu – tu je to len na vás, môžete sa inšpirovať u nás alebo popusťte uzdu vlastnej fantázii. Nezabudnite zapojiť aj bylinky, hrubozrnnú soľ a semienka. Po ozdobení nechajte ešte 10 minút kysnúť na plechu.
Pečte zhruba 15 – 20 minút do zozlatnutia. Podávajte s olivovým olejom alebo napríklad s jarným dipom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.