na 2 menšie placky
Na podávanie:
Zlejte sušené paradajky a olej si nechajte bokom. Paradajky natrhajte alebo nahrubo pokrájajte. V mise zmiešajte múku, soľ, vodu, droždie a olivový olej. Hnetačom spracujte cesto. Takto spracovávajte asi 8 – 10 minút, aby sa droždie úplne zapracovalo a cesto bolo hladké, nelepivé. Na záver doň vmiešajte sušené paradajky.
Cesto nechajte kysnúť na teplom mieste 45 – 60 minút pod čistou utierkou. Potom ho rozdeľte na dva bochníky a vytvarujte pomerne vysokú placku – asi 2 – 3 cm. Na plechu znova zakryte utierkou a nechajte ešte 20 minút kysnúť. Medzitým rozohrejte rúru.
Pečte pri 210 °C na papieri na pečenie asi 15 – 20 minút do zozlatnutia. Podávajte s ďalšími paradajkami, čerstvým tymianom, hrubozrnnou soľou a olejom z paradajok.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.