Talianska tradičná focaccia

81 Talianska tradičná focaccia

Ingrediencie

na 1 väčší plech

  • 500 g hladkej pizza múky
  • 0,4 dl vlažnej vody
  • 1 PL sušeného droždia
  • soľ
  • 5 cl olivového oleja extra virgin
  • 3 vetvičky rozmarínu

POSTUP

V hlbokej mise spracujte cesto na focacciu. Múku zmiešajte s vlažnou vodou, droždím a soľou – zatiaľ bez oleja – a spracujte vareškou cesto. Postup si môžete uľahčiť použitím hnetača, cesto spracovávajte asi 8 – 10 minút, aby bolo droždie plne zapracované a cesto nadýchané.

Cesto nechajte kysnúť pod utierkou na teplom mieste 30 – 60 minút, kým nenakysne. Potom ho ručne spracujte, pomôžte si aj olivovým olejom. Vytvarujte placku v tvare obdĺžnika, vysokú asi 1 – 1,5 cm. Prstami urobte jamky a posypte čerstvými byľkami rozmarínu. Pridať môžete aj čierne olivy, sušené paradajky alebo bylinkovú soľ.

Pečte pri 200 °C na papieri na pečenie zhruba 10 – 12 minút do zozlatnutia.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku