na 1 väčší plech
V hlbokej mise spracujte cesto na focacciu. Múku zmiešajte s vlažnou vodou, droždím a soľou – zatiaľ bez oleja – a spracujte vareškou cesto. Postup si môžete uľahčiť použitím hnetača, cesto spracovávajte asi 8 – 10 minút, aby bolo droždie plne zapracované a cesto nadýchané.
Cesto nechajte kysnúť pod utierkou na teplom mieste 30 – 60 minút, kým nenakysne. Potom ho ručne spracujte, pomôžte si aj olivovým olejom. Vytvarujte placku v tvare obdĺžnika, vysokú asi 1 – 1,5 cm. Prstami urobte jamky a posypte čerstvými byľkami rozmarínu. Pridať môžete aj čierne olivy, sušené paradajky alebo bylinkovú soľ.
Pečte pri 200 °C na papieri na pečenie zhruba 10 – 12 minút do zozlatnutia.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.