Na cesto:
Na náplň:
Postup
Z uvedených surovín pripravte základné cesto na domácu pizzu podľa tohto receptu TU.
Na 8 porcií pizza slimákov/1 plech využijete jeden bochník pripraveného cesta. Ten si na doske najprv trochu spracujte rukou a potom vyvaľkajte približne do obdĺžnikového tvaru.
Spodnú polovicu (tú, ktorú máte bližšie pri sebe) potrite paradajkovým sugom – pokiaľ ho nemáte, zvarte zľahka passatu s nadrobno pokrájanou cibuľou a oreganom, môžete ju aj rozmixovať. Na sugo nasypte bylinky alebo korenie na pizzu. Teraz rozmiestnite údeninu a syr, nakoniec smerom od seba zarolujte. Môžete cesto aj trochu „utiahnuť“, aby udržalo všetku náplň.
Pripravte si plech s papierom na pečenie a predhrejte rúru na 180 °C. Naplnenú roládu krájajte na 2 cm široké kolieska, preklopte ich a trochu pritlačte k papieru na pečenie. Každý potrite rozšľahaným vajcom a posypte posýpkou. Pečte do zozlatnutia zhruba 15 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.