Pizza slimáci z domáceho cesta

159 Pizza slimáci z domáceho cesta

Ingrediencie

Na cesto:

  • 250 ml vlažnej vody
  • 15 g čerstvého droždia
  • 5 g cukru
  • 15 g soli
  • 20 g olivového oleja
  • 500 g hladkej múky
  • krupica alebo hrubá múka na podsypanie

Na náplň:

  • 6 lyžíc paradajkového suga (passata, cibuľa, oregano, soľ)
  • 2 lyžičky sušeného oregana, bazalky alebo korenia na pizzu
  • 4 plátky údeniny (vhodná je kuracia alebo morčacia prsná šunka, ale aj údená lahôdka z karé alebo podobné údeniny, ktoré nájdete v chladničke)
  • kus syra na strúhanie typu čedar alebo gouda (môže byť však aj mozzarella alebo plátkový syr)
  • 1 vajce na potretie
  • obľúbené semienka – mak, sezam, hrubozrnná soľ alebo rasca

Postup

Z uvedených surovín pripravte základné cesto na domácu pizzu podľa tohto receptu TU.

Na 8 porcií pizza slimákov/1 plech využijete jeden bochník pripraveného cesta. Ten si na doske najprv trochu spracujte rukou a potom vyvaľkajte približne do obdĺžnikového tvaru.

Spodnú polovicu (tú, ktorú máte bližšie pri sebe) potrite paradajkovým sugom – pokiaľ ho nemáte, zvarte zľahka passatu s nadrobno pokrájanou cibuľou a oreganom, môžete ju aj rozmixovať. Na sugo nasypte bylinky alebo korenie na pizzu. Teraz rozmiestnite údeninu a syr, nakoniec smerom od seba zarolujte. Môžete cesto aj trochu „utiahnuť“, aby udržalo všetku náplň.

Pripravte si plech s papierom na pečenie a predhrejte rúru na 180 °C. Naplnenú roládu krájajte na 2 cm široké kolieska, preklopte ich a trochu pritlačte k papieru na pečenie. Každý potrite rozšľahaným vajcom a posypte posýpkou. Pečte do zozlatnutia zhruba 15 minút.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku