na 2 pizze
Paradajkové sugo:
Na dokončenie:
V mise premiešajte múku so soľou a droždím. Prilejte vodu a olej. Hnetačom nechajte pomaly spracovávať hladké pružné cesto. Ak to bude potrebné, ľahko ho ešte spracujte rukou. Pod fóliou nechajte cesto kysnúť 45 – 60 minút. Malo by 2 – 3× zväčšiť svoj objem.
Paradajkové sugo je základná jednoduchá paradajková omáčka na potretie pizze. Pripravíte ho ľahko, stačia paradajky, oregano a rozpučený cesnak vložiť do kastrólika a nechať rozvariť. Jemne osoľte, nechajte odpariť prebytočnú vodu, a pokiaľ to bude potrebné, môžete dohladka rozmixovať tyčovým mixérom.
Cesto rozdeľte na dva bochníky a predtvarujte ich do kruhu asi na priemer 10 cm. Rúru predhrejte na 210 °C a pripravte si plech. Ten dajte do rúry tiež rozpáliť, aspoň na 10 minút pred pečením.
Rukami vytvarujte čo najtenšiu okrúhlu pizzu, potrite paradajkovým základom a na to poukladajte kúsky mozzarelly. Pečte asi 10 minút, okraje trochu zozlatnú a pizza bude krásne upečená. Nakoniec ozdobte trhanou sušenou šunkou a rukolou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.